Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Увага роботодавці !!!

Увага роботодавці !!!

ШАНОВНИЙ РОБОТОДАВЦЮ! З 05 вересня 2018 року вступило в дію Розпорядження Кабінету Міністрів України № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» Зміст Розпорядження: - з 5 жовтня 2018 року органи Державної служби з питань праці, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, Національній поліції за участю органів місцевого самоврядування розпочали проводити комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення Передумови Розпорядження: - 5% суб’єктів господарювання на Львівщина виплачують заробітну плату нижче мінімального рівня; - 60% суб’єктів господарювання на Львівщині виплачують заробітну плату нижче 4000 грн; - щомісячно Зведений бюджет області втрачає близько 50 млн. грн від тіньової зайнятості та зарплати в конвертах Результати дії Розпорядження: - 1545 суб’єктів господарювання подали повідомлення про працевлаштування 3206 найманих працівників; - 3505 громадян зареєструвалися суб’єктами підприємницької діяльності; - 57 суб’єктів господарювання перевірено та складено акти про порушення на суму понад 11 млн. грн Зверніть увагу: - щомісячно органи Держпраці та Державної фіскальної служби формують переліки суб’єктів господарювання для проведення перевірок; - включенню у перелік підлягають ті суб’єкти господарювання, які мають велику кількість найманих працівників і виплачують мінімальну та/або близьку до мінімальної заробітну плату; - до проведення перевірок долучають органи Національної поліції для виявлення нелегальної зайнятості; - при виявленні порушень законодавства суб’єкти господарювання притягуються до відповідальності Відповідальність за порушення законодавства про працю: 1) 30 мінімальних зарплат за кожного працівника (111 690 грн.) у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору; 2) 10 мінімальних зарплат за кожного працівника (37 230 грн.) за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці; 3) 3 мінімальні зарплати (11 169 грн.) за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі. Тіньова зайнятість і зарплати в конвертах руйнують державу, не руйнуй свою державу!

09:16 19.11.2018

Семінар для суб'єктів господарювання

Семінар для суб'єктів господарювання

10.10. 2018р. в приміщенні Заболотцівської сільської ради було проведено семінар для суб'єктів господарювання,які здійснюють свою діяльність на території Заболотцівської ОТГ на тему: "Належне оформлення трудових  відносин з працівниками,  відповідальність суб’єкта господарювання у разі допущення неформальних трудових відносин з працівником, переваг офіційного працевлаштування, як для працівника, так і для роботодавця " за участі представників Управління Пенсійного фонду України  в Бродівському районі і  Околіти С. І. виконуючої обов’язки інспектора праці в Заболотцівській сільській раді. Під час, проведення ceмінару суб'єкти господарювання мали можливість почерпнути для себе корисну інформацію і поставити питання, які їм були цікаві  і отримати на них відповіді.

15:29 10.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь