У Львівському ЦПТО стартувало навчання майбутніх фермерів
Ти хочеш займатись власним бізнесом у сільському господарстві, чи розглядаєш, як варіант, створення фермерського господарства сімейного типу? Тоді ти маєш можливість навчитись за професією «Фермер»
У січні 2019 року Львівський центр ПТО ДСЗ отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності за професією «Фермер». Ця професія з кожним роком набуває все більшої актуальності на ринку праці, позаяк зміни, що відбуваються останнім часом в аграрному секторі економіки Львівщини, направлені на підтримку та розвиток малих і середніх фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.
Навчання теоретичного курсу буде проводитись в навчальних класах Львівського ЦПТО ДСЗ, а виробниче навчання та виробнича практика на базі сучасних підприємств та фермерських господарств області.
НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН
Загальнопрофесійна підготовка (95год.),
акценти на такі теми :
- Фермерське господарство, правила його створення та функціонування;
- Права і обов'язки найманого працівника та роботодавця;
- Земельне законодавство;
- Організаційно-правові форми суб’єктів підприємницької діяльності в агробізнесі.
- Юридична відповідальність у сфері підприємництва;
- Економічні засади функціонування фермерських господарств
- Основні економічні показники діяльності фермерських господарств;
- Економічні та правові засади підприємництва та агробізнесу;
- Започаткування власного бізнесу;
- Робота з Internet-магазинами галузевого спрямування, пошук товарів, пропозиція власного продукту.
Професійно-теоретична підготовка (225год),
акценти на такі теми :
- Технології і механізація вирощування, зберігання й переробки зернових, зернобобових,технічних, овочевих культур;
- Технології і механізація виробництва й зберігання яловичини, свинини, продукції птахівництва, кормів;
- Технології вирощування і механізація, зберігання й переробки плодів і ягід, овочевих культур і картоплі;
- Основи безпеки праці в галузі с/г господарства;
- Основні екологічні проблеми при веденні товарного с/г виробництва.
Професійно-практична підготовка (492год),
акценти на закріплення теоретичних знань на практиці:
- Вивчення технологічних ліній, основних машин і механізмів з вирощування, переробки і зберігання різних культур, картоплі,плодів і ягід;
- Вивчення технологічних ліній, основних машин і механізмів з вирощування, переробки і зберігання яловичини, свинини, продукції птахівництва.
- Підбір і підготовка машин і механізмів;
- Організація проведення технічного обслуговування;
- Контроль якості виконання робочого процесу.
Усіх, хто зацікавився прохання пройти анкетування за посиланням:
https://forms.gle/MfBAjF3yq8yeVLMu8
Додаткова інформація за телефоном: (03266)4-22-30