Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Пошук роботи – це робота

Дата: 09.02.2021 15:32
Кількість переглядів: 1110

Фото без описуПошук роботи – це робота. Одне з основних правил, які Вам варто пам’ятати розпочинаючи пошуки саме “своєї” роботи.

Якщо Ви хочете досягти цілі для початку Вам потрібно визначити, що для Вас означає “хороша робота”? Для цього зважте 3 складові – Хочу, Можу, Наявність попиту.

Хочу – це те, що вам подобається робити, що приносить Вам натхнення та дає енергію, якою має бути ідеальна команда, керівництво.

Можу – Ваш досвід та навички, те, що вмієте робити якісно.

Попит – те, що затребуване на ринку праці. В цьому пункті варто проаналізувати рівень компенсацій на рівних позиціях, використовуючи сайти роботи або інші доступні Вам джерела.

Пропишіть всі ці пункти якомога детальніше та створіть карту. Так Ви будете розуміти куди рухатись і що є найбільш збалансованим варіантом на сьогодні.

Шукати можна на різноманітних ресурсах і в найрізноманітніші способи. Сайти з пошуку роботи (https://jobs.ua, https://rabota.com.ua , https://www.work.ua , https://www.dcz.gov.ua, та ін.).  Варто шукати роботу не лише на сайтах з пошуку роботи але і активно залучати канали соціальних мереж.

Цільові вакансії знайдено! Що далі?

А далі резюме! Воно є Вашою візиткою.

Основні правила скаладання резюме:

  • Містить контактні дані, які дійсно є актуальними і Ви ними користуєтесь в період пошуку роботи;
  • Досвід в резюме роботи викладається в зворотньому порядку, тобто на першому місці найсвіжіший досвід або поточне місце роботи;
  • Вказані досягнення на кожному робочому місці або хоча б на декількох останніх;
  • Загальний об’єм резюме не перевищує двох сторінок (тут важливо брати до уваги роботодавця, оскільки для державної служби, можливо, максимально розгорнуте резюме буде плюсом);
  • Містить тільки інформацію, яка відповідає вакансії, на яку Ви подаєтесь. Перше місце в театральному конкурсі на першому курсі університету навряд зіграють хоч якусь роль при подачі на позицію бухгалтера або юриста

Відправляємо резюме роботодавцю. Це все? Не зовсім.

Може статись, тобто зазвичай так і стається, що Вас не запросять на співбесіду після першого ж надісланого резюме. Це не причина засмучуватись! По-перше, середня тривалість пошуку роботи 3-5 місяці, по-друге, “one shot one hit” явище доволі рідкісне і трапляється частіше зі спеціалістами дуже вузького профілю. Тому:

  • Не засмучаватись
  • Не впадати в дипресію
  • Вірити і робити, багато робити для пошуку своєї роботи
  • Волонтерити, щоб постійно відчувати свою потрібність

 

  • Співбесіда
  • Будьте готові! Знайте куди Ви йдете, візьміть рекомендації на компанію у теперішніх працівників, якщо є така можливість. Уявіть, що саме Ви робитимете на цій посаді, подумайте якими можуть бути запитання. Будьте впевнені і “продавайте” свої сильні сторони, тільки говоріть правду. Майте запитання щодо вакансії, щодо глобальних цілей проекту, наприклад, або обов’язків. Майте розуміння скільки коштує така робота і будьте готові озвучити свої очікування щодо матеріальної компенсації. Відповіддю на це питання Ви самі себе оцінюєте, а уникання відповіді, скоріше за все, не зіграють Вам на руку.
  • І не хвилюйтесь. Хоча це складно. Але приходить з досвідом! Пам’ятайте, компанія теж проходить співбесіду для Вас, Ви теж обираєте.

Сподіваємось наші поради були корисними і вже скоро Ви будете на новій роботі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь