Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Навчання на безоплатній основі пройшли майже 50 учасників бойових дій

Дата: 12.06.2024 16:22
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Торік постановою Кабінету Міністрів України затверджена програма, відповідно до якої учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно, незалежно від рівня їхньої освіти, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Від початку дії програми на Львівщині таким навчанням охоплено 53 особи, у тому числі 48 учасників бойових дій та 5 осіб з інвалідністю внаслідок війни. З них 2 навчалося торік, а 51 проходили вишкіл у січні-травні поточного року. Найбільшим попитом користувалися такі напрями навчання як «оператор безпілотного літального апарату», «основи FPV: від початку до майстерності», «тракторист-машиніст с/г виробництва кат. А1».

До слова, навчання за 95 ліцензованими робітничими професіями (перелік – https://is.gd/ZHvm7u), а також освітніми програмами (https://is.gd/oFh4o6)  може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання. Термін курсів – до 6 місяців і залежить від обраного напряму. Заявку на навчання можна подати онлайн (https://edveteran.dcz.gov.ua/).

У Львівському ЦПТО ДСЗ можна здобути такі професії як водій трамвая, водій тролейбуса, електрогазозварник, касир торговельного залу, манікюрник, візажист, машиніст (кочегар) котельні, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, оператор котельні, перукар (перукар-модельєр), продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія A1), фермер, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь