ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ Предмет закупівлі:ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти
Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-01-22-017274-a
ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ
ДК 021:2015- 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Буряк, капуста, морква, цибуля, апельсини , яблука ,банани, лимони, мандарини, огірки, помідори для закладів освіти Заболотцівської сільської ради )
1.Технічні параметри:
№ лоту |
Найменування предмета закупівлі |
Одиниця виміру |
Відповідність стандарту |
Обсяг закупівлі (кг)
|
1 |
Буряк |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Коренеплоди свіжі, цілі, чисті (без зайвого ґрунту), не зів’ялі, не тріснуті, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи. без ознак загнивання, суха, без шкідників та їх пошкоджень. Ø 10- |
ДСТУ 7033:2009
|
1866 |
2 |
Капуста |
Капуста білоголова свіжа. Урожай 2023-2024 року. Капуста за характеристикою і нормою - пізньостигла. Товарний сорт - перший. Качани повинні бути свіжими, здоровими, цілими, щільними, не ушкодженими сільськогосподарськими шкідниками. Мати нормальний запах, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Без загнилих, жовтих, зів'ялих та забруднених листків. |
ДСТУ 7037:2009 |
1935 |
3 |
Морква |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Коренеплоди свіжі, цілі, чисті (без зайвого ґрунту), не зів’ялі, не тріснуті, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи. без ознак загнивання, суха, без шкідників та їх пошкоджень. Розмір по довжині |
ДСТУ 7035:2009 |
1671 |
4 |
Цибуля |
Цибуля ріпчаста свіжа. Урожай 2023-2024 року. Цибуля першого ґатунку. Цибулини доспілі, здорові, чисті, свіжі, сухі, не пророслі, властиві для даного ботанічного сорту форми і кольору, з сухими верхніми лусками і висушеною шийкою від 2 до |
ДСТУ 3234-95 |
884 |
5 |
Апельсини |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, сухі. Форма, запах, смак, колір – властиві даному ботанічному сорту, без сторонніх запахів та присмаку. За розміром плоди повинні бути 1-2 категорії (від 63 мм і вище) |
ДСТУ 4427-82 |
601 |
6 |
Яблука |
Урожай 2023-2024 року Без ГМО. Плоди стиглі, одинакові за формою, без будь-яких пошкоджень, кисло-солодкого або солодкого смаку, без сторонніх присмаків та запахів, вага - від 180 гр. Відповідність вимогам діючого санітарного законодавства України |
ДСТУ 8133:2015 |
2325 |
7 |
Банани |
Банани 1-го сорту - свіжі, цілі, чисті, з жовтим забарвленням, з незначними залишками зелені. Плоди щільні не перезрівші, вагою не більше 250гр., без гнилі, без надривів шкіри, глибоких порізів, тріщин. Матеріали, використані для пакування, повинні бути нові, чисті, безпечні. Упаковані банани повинні мати вологу поверхню, яка зберігається при транспортуванні. |
ДСТУ 4033:2001 |
939 |
8 |
Лимони |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Цитрусові повинні бути спілими, свіжими, соковитими, цілими, здоровими, чистими, не ушкодженими, не мороженими, без гнилі. Вміст токсичних елементів, нітратів та пестицидів не повинно перевищувати допустимих рівнів. Якість заявлених продуктів повинна відповідати встановленим ДСТУ на даний вид продукції. |
ДСТУ 4429-82 |
148 |
9 |
Мандарини |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, сухі. Форма, запах, смак, колір – властиві даному ботанічному сорту, без сторонніх запахів та присмаку. За розміром плоди повинні бути 1-2 категорії |
ДСТУ 4427-82 |
334 |
10 |
Огірки |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові. Форма, запах, смак, колір – властиві даному сорту, без сторонніх запахів та присмаку. За розміром плоди повинні бути 1-2 категорії |
ДСТУ 3247-95 |
348 |
11 |
Помідори |
Урожай 2023-2024 року. Без ГМО. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові. Форма, запах, смак, колір – властиві даному сорту, без сторонніх запахів та присмаку. За розміром плоди повинні бути 1-2 категорії |
ДСТУ 3246-95 |
445 |
12 |
Перець болгарський |
Перець повинен бути свіжим, здоровим, чистим, не в’ялим, без будь-яких пошкоджень, достатньої зрілості. Запах притаманний спілому болгарському перцю. Плоди з забарвленням відповідно до сорту, але не перезрілі, щільні, тверді. Не допускаються плоди з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Без перевищеного вмісту хімічних речовин. |
ДСТУ 2659-94 |
89 |
13 |
Квасоля |
Квасоля сушена повинна бути розсипчастою, сухою, без домішок, чистою, смак та запах мають відповідати бобовій культурі даного виду, без ознак затхлості, плісняви та інших сторонніх присмаків, не зараженою шкідниками. |
ДСТУ 8672 |
279 |
14 |
Часник |
головки крупні, тверді, визрілі, здорові, чисті, цілі, непророслі, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками та хворобами, без механічних пошкоджень, типової форми та кольору, з сухими зовнішніми лусками та підсушеними шийками. Зараженість нематодами та кліщами не допускається. - Запах і смак: без стороннього запаху, не затхлий, не пліснявілий |
ДСТУ 3233 |
34 |
15 |
Капуста червонокачанна |
Капуста за характеристикою і нормою - пізньостигла. Товарний сорт - перший. Качани повинні бути свіжими, здоровими, цілими, щільними, не ушкодженими сільськогосподарськими шкідниками. Мати нормальний запах, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Без загнилих, жовтих, зів'ялих та забруднених листків. |
ДСТУ 4154:2003 |
175 |
16 |
Капуста цвітна |
Суцвіття для партії цього сорту підбирають тверді, щільні, із забарвленням всієї гамми від білого до кремового, без таких дефектів як плями, листки у середині суцвіть, пошкодження гризунами, комахами, хворобами. Допускаються незначні дефекти форми і розвитку, забарвлення та незначне опушення. Не допускається зім’яті та пошкоджені морозом. Листки повинні мати свіжий вигляд. |
ДСТУ 3280-95 |
103 |
17 |
Селера |
Зовнішній вигляд: коренеплоди свіжі, чисті, цілі, здорові, такі, що за формою відповідають ботанічному сорту. Бічні нижні корені мають бути обрізані до 50 мм від коренеплоду, а черешки листя зрізані заввишки до 15 мм. Внутрішня будова: м'якуш коренеплоду білий, соковитий, щільний, з серцевиною, що не загрубіла, без порожне |
ДСТУ 289-91 |
94 |
2. Фактом подання тендерної пропозиції учасник підтверджує відповідність своєї пропозиції технічним, якісним, кількісним, функціональним характеристикам до предмета закупівлі, у тому числі технічній специфікації та іншим вимогам до предмету закупівлі, що містяться в тендерній документації та цьому додатку, а також підтверджує можливість поставки товару, у відповідності до вимог, визначених згідно з умовами тендерної документації.
Якість предмета закупівлі згідно технічної специфікації має відповідати чинним державним стандартам.
3.Транспортування та розвантаження товару проводиться силами та засобами Постачальника.
Поставка товару має здійснюватися на автотранспорті, що призначений та обладнаний для перевезення харчових продуктів. Водій цього транспорту, а також особи, що супроводжують продукти у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями).
4. Постачальник забезпечує належне санітарне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентаря.
4.1. Товар, що є предметом даної закупівлі, повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам (ТУ, ДСТУ), затвердженим у встановленому законодавством України порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами).
4.2. Залишковий термін зберігання отриманого товару, що є предметом даної закупівлі, має бути не менше 90% загального терміну придатності.
4.3.Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.
На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага (нетто), склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.
5. Послуги, які обов’язково надає учасник та включає в ціну товару:
- здійснення вантажно-розвантажувальних послуг при поставці товару:
- доставка товару здійснюється за адресами , згідно місця поставки товару :
Місце поставки товару:
Навчальні заклади |
Адрес |
Заболотцівський заклад дошкільної освіти |
Золочівський р-н с.Заболотці вул.Шкільна,5 |
Висоцький заклад дошкільної освіти |
Золочівський р-н с.Висоцько вул.Центральна,10 |
Лучківський заклад дошкільної освіти |
Золочівський р-н с.Лучківці вул.Центральна,101 |
Лугівський заклад дошкільної освіти |
Золочівський р-н с.Лугове вул.Центральна,86 |
Заболотцівський ОЗЗСО І-ІІІ ст. Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області |
Золочівський р-н с.Заболотці вул.Шкільна,2 |
Ясенівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. з дошкільним підрозділом Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області |
Золочівський р-н с.Ясенів вул.Шкільна,16 |
Підгорецький заклад загальної середньої освіти І-ІІ ст. з дошкільним підрозділом Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області |
Золочівський р-н с.Підгірці вул.Гагаріна,2а |
Дуб’євський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ст. з дошкільним підрозділом Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області |
Золочівський р-н с.Дуб'є вул.Центральна,5 |
Лучківський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ст. Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області |
Золочівський р-н с.Лучківці вул.Центральна,103 |
Лугівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ст. Заболотцівської сільської ради Золочівського району Львівської області |
Золочівський р-н с.Лугове вул.Центральна,84 |
6. Загальні умови поставки товарів:
- строки поставки – до 31.12.2024 року;
- періодичність поставки 1 раз в тиждень за попереднім замовленням. Поставка з 09:00 до 13:00 години. Кількість згідно заявок.
У разі, якщо у Технічному завданні міститься посилання на конкретну марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз «або еквівалент».
Очікувана вартість предмета закупівлі складає 414 180,00 грн і визначена відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року №275) виходячи з моніторингу цін на ринку
Щодо розміру бюджетного призначення: відповідно до п. 14 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених Постановою КМУ від 12.10.2022 р. № 1178 та статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби або у разі планової потреби наступного року. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля здійснюється відповідно до річного плану на 2024 рік