A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Військова служба за контрактом. Що слід знати майбутньому воїну.

Дата: 04.05.2023 14:41
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

Стаючи пліч-о-пліч з воїнами, які вже понад рік повномасштабної війни дають відсіч окупантам, кожен зміцнює наше військо та прискорює перемогу.

      Боронити рідну землю можуть не лише громадяни, які підлягають мобілізації, а й ті, які укладають контракт про проходження військової служби. Зокрема і призовники віком від 18 років, які зараз не підлягають призову на строкову військову службу та бажають стати професійними військовослужбовцями.

      Серед основних вимог: вік до 45 років, вмотивованість, раніше не судимі, придатні до військової служби за станом здоров’я та мають достатній рівень фізичної підготовки.

      Військовим, які укладають контракт, як і мобілізованим, держава гарантує гідне грошове забезпечення від 21 000 грн та соціальну підтримку. Розмір грошового забезпечення військовослужбовців за контрактом залежить від посади, військового звання, вислуги років, премій та додаткових видів грошового забезпечення, в тому числі визначених окремо за видами Збройних Сил та деякими військовими частинами.

      Для військових частин Десантно-штурмових військ ЗСУ, Морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ, Сил спеціальних операцій ЗСУ та військових частин А1556, А1778, А1927, А4267, А3715, А3892, А3029 грошове забезпечення становить від 26 000 грн.

      На період дії воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил на підставі наказів командирів (начальників) військових частин виплачується додаткова винагорода в розмірі (ПКМУ від 28.02.2022 №168):

  • до 30 000 грн. в розрахунку на місяць;
  • до 100 000 грн., тим з них, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів, в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

      У зв’язку з особливим характером військової служби, яка пов’язана із захистом держави, військовослужбовцям надаються визначені Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (ст. 1-2 Закону) гарантії, пільги та компенсації.

Згідно наказу Міністерства оборони України від 17.06.2018 року №260 при підписанні першого контракту військовослужбовцю виплачується від 21 472 грн. до 26 840 грн.

      Компенсація за піднайом житла від 1900 до 5700 грн. (в залежності від місця проживання та складу сім’ї).

      Отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення (від 21 000 грн.) на військовослужбовця і 50% грошового забезпечення (від 10 500 грн.) на кожного члена сім’ї, який переїжджає з ним на нове місце військової служби та перевезення особистого майна до 20 т.

      Громадяни, охочі укласти контракт, мають змогу обирати місце служби та за відсутності військового досвіду, обов’язково проходять належну підготовку, також і за кордоном.

      Військовослужбовці за рахунок держави забезпечуються речовим майном, харчуванням, медичним обслуговуванням. Також щорічно отримують матеріальну допомогу на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань.

      Без відриву від проходження служби є змога безоплатно здобути освіту у вишах, проходити навчальні курси, а також отримати посвідчення водія.

      Військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом та бажають придбати житло, уряд надає пільгову іпотеку під 3% річних.

      Охочим укласти контракт потрібно звернутись до першого відділу Золочівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з військово-обліковим документом, пройти професійно-психологічний відбір та військово-лікарську комісію.

      Сотні тисяч кращих синів і доньок України вже у лавах ЗСУ. Тому, у вас є шанс захистити близьких, вберегти країну від загарбників, дати мирне майбутнє дітям та онукам, а також залишити свій слід в історії нескореної України.

      За всіма питаннями, що виникають щодо проходження військової служби за контрактом , звертайтесь за адресою: м. Броди вул. 22 Січня,16 або за номерами телефону 093 645 38 51, 096 724 51 76.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь