A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Діалогова зустріч на тему "Учнівська самоврядність – практикування демократичної поведінки в щоденному житті школи"

Дата: 27.04.2023 11:32
Кількість переглядів: 367

Фото без описуФото без опису

24 квітня 2023 року в  приміщенні сільської ради Заболотцівської  ТГ відбулася діалогова зустріч  на тему «Учнівська самоврядність – це практикування демократичної поведінки в щоденному житті школи».  Під час зустрічі  старшокласники закладів загальної середньої освіти Заболотцівської сільської ради разом із представниками органів  місцевої влади та  пані  Оксаною Чабан, яка є куратором проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, у Львівській області, що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою» ,  обговорювали питання, які стосуються створення міжшкільного учнівського парламенту у Заболотцівській громаді. Почали із відповіді на запитання: «Що учням дає участь у МУП?». Учасники дійшли висновку, що перебуваючи у міжшкільному парламенті, вони зможуть навчитися працювати в команді, обмінюватися досвідом, організовувати дозвілля, зберігати традиції та впливати на майбутнє громади.

Учасники дійшли висновку, що перебуваючи у міжшкільному парламенті, вони зможуть навчитися працювати в команді, обмінюватися досвідом, організовувати дозвілля, зберігати традиції та впливати на майбутнє громади.

          Далі говорили про ініціативи учнівського самоврядування в Польщі. Дітям дуже сподобалися кімнати відпочинку, які є у польських школах. Вони висловили побажання створення таких кімнат у школах громади.

   Друга частина тренінгу розпочалася із поділу на групи. На цьому етапі учасники почали конкретно працювати над створенням МУП. Лідери кожної команди повинні були окреслити структуру, етапи та напрямки діяльності МУП. Крім того, думали над тим, як підвищити активність учнівського парламенту та від кого чекати допомоги. Учасники кожної групи, доповнюючи одне одного, висловлювали цікаві думки щодо роботи МУП у Заболотцівській громаді. Лідери шкіл дійшли згоди у тому, що куратор(вчитель) та президент(учень) учнівського парламенту повинні бути рівноправними у прийнятті рішень. Визначили учні і напрямки роботи МУП:  культурно-освітній, спортивно-екологічний та інформаційний. А ще лідери висловили побажання проведення інтелектуальних ігор та екскурсій.

     Усі учасники тренінгу працювали злагоджено та продуктивно.

Важливою була думка учениці Лугівської філії Заболотцівського ОЗЗСО І-ІІІст., Марії Тутової, яка є внутрішньо перемішеною особою, що найважливішим є те, що учасники навчилися чути один одного.

     В кінці  діалогової зустрічі усі дійшли висновку, що створення МУП – це необхідний крок у житті громади. Наступну зустріч запланували на 02 червня 2023 року. На ній будуть обговорюватися подальші кроки для створення МУП.

   Свою думку щодо участі в обговорення висловилали Заболотцівський сільський голова Марія Дискант та керівник відділу оствіти та гуманітарної політики Наталія Грицаїшин, які покладають великі надії на креативну молодь, яка змінюючи громаду, буде змінювати і Україну.

Цікаву думку висловив і директор Заболотцівського ценру культури, дозвілля та спорту  Василь Джас. Він зауважив, що також покращиться і демографічна ситуація: «Якщо молоді буде цікаво в громаді, то вона не буде виїжджати».

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь