A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

«МАК - це наркотик!»

Дата: 14.06.2022 10:28
Кількість переглядів: 1231

Фото без опису

На території Львівської області в період з 23 травня по 22 вересня 2022 року проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «МАК», щодо виявлення і знищення нелегальних посівів - нарковмісних рослин маку і конопель.

Відділення поліції №1 Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області вкотре доводить до відома громадян про заборону незаконного посіву та вирощування снодійного маку та конопель, оскільки даний вид сільськогосподарської діяльності потребує ліцензування.

В ході проведення вказаних заходів працівниками поліції здійснюватимуться рейди, щодо виявлення незаконних посівів снодійного маку, конопель та у разі виявлення будуть порушуватися кримінальні провадження.

Громадяни, які незаконно здійснили посів маку чи конопель нестимуть відповідальність відповідно до статей 310 Кримінального кодексу України та 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стаття 310. Посів або вирощування снотворного маку чи конопель

1. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти, до п'ятдесяти рослин - караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 307. 309. 311. 317 цього Кодексу, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Стаття 106 ". Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин - тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь