A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Правила користування газовими та електроприладами

Дата: 23.10.2021 12:19
Кількість переглядів: 6186

Фото без описуне можна самовільно встановлювати, переставляти, ремонтувати і замінювати газові прилади. не можна підігрівати балони зі зрідженим газом, встановлювати їх поблизу опалювальних приладів; не можна виявляти витікання газу за допомогою запаленого сірника;не можна користуватися несправними газовими приладами чи використовувати їх не за призначенням. не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади, бо на випадок затухання одного з пальників, приміщення загазовується і виникає вибух. Необхідно стежити, щоб рідина, що кипить, не залила вогонь пальника, протяг чи подув вітру не загасили полу­м'я. не можна сушити білизну чи волосся над плитою із запаленим пальником. 1. Правила поведінки при користуванні газовими приладами:після закінчення користування газом закрити крани на газових приладах і перед ними, а при розміщенні балонів усередині кухонь додатково закрити вентилі у балонів;при несправності газового обладнання викликати працівників підприємства газового господарства; закрити негайно крани пальників газових приладів при раптовому припиненні подачі газу і повідомити аварійній службі підприємства газового господарства;

Фото без опису

повідомити про це дорослих членів сім'ї; закрити крани перед газовими приладами та на приладах; при газовому (балонному) устаткуванні — вентиль на балоні та крани на плиті; відкрити вікно і двері, створивши протяг для провітрювання приміщення; не допускати в приміщення відкритого вогню, не палити, не вмикати і не вимикати електро­прилади та освітлення, щоб запобігти утворенню іскор; повідомити про витікання газу в аварійно-диспетчерську службу газового господарства по телефону 104 і залишити приміщення. Якщо запах газу з'явиться на вулиці, у під'їзді, на подвір'ї та інших місцях, необхідно повідомити про це дорослих та аварійно-диспетчерську службу газового господарства по телефону 104 і обов'язково виконати вказівку диспетчера. 2. Правила поведінки при появі у приміщенні запаху газу: Запам’ятай! Перед входом в підвали і льохи, до включення світла або запалення вогню, переконатися у відсутності запаху газу.

Фото без опису

При всіх нещасних випадках, пов'язаних з використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід подзвонити в одну з міських служб: швидку допомогу -03, пожежну - 01, газову « 04, міліцію - 02. Пам'ятайте! Будь-яка із цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події. До прибуття швидкої допомоги потерпілому слід надати першу долікарську допомогу.3. Правила надання допомоги потерпілим у разі вибуху газу: При опіках потерпілого слід перемістити в безпечне місце і захистити уражені місця від зовнішнього середовища. Захисними засобами можуть бути будь-які стерильні матеріали (бинти, марля), чисті і випрасувані простирала, покривала, скатертини. Не припустимо очищати шкіру від прилиплого чи пригорілого одягу, розрізувати пошкоджені ділянки тіла, щоб у рану не занести інфекцію. Опіки часто супроводжуються шоком. У цьому випадку потерпілому слід дати 20 крапель Зеленіна чи настойки валеріани, каву чи міцний чай. Забезпечити спокій до приїзду лікаря. При отруєнні чадним газом і задусі до прибуття швидкої допомоги слід винести чи вивести потерпілого на свіже повітря, покласти його на рівному місці, усунувши все, що заважає диханню (розстебнути комір, при потребі пасок), дати понюхати нашатирний спирт, зробити штучне дихання. Потім тепло вкрити і стежити, щоб потерпілий не заснув.

Фото без опису

забороняється користуватись несправними побутовими електроприладами; не допускається користуватися побутовими електроприладами з порушенням правил користування, зазначених в інструкціях; не можна вмикати в електромережу велику кількість побутових електроприладів, тому що це призводить до перевантаження домашньої мережі і її відключення від зовнішньої мережі; забороняється торкатися голою рукою ламп, проводів, вимикачів, споживачів електроенергії при знаходженні у воді (наприклад, у ванні) або дотикатися їх мокрою рукою, стоячи босому на вологій підлозі; якщо в руці знаходиться електрична лампа, праска або інший електричний прилад, ввімкнений в електричну мережу, не дозволяється одночасно торкатися елементів (труб, кранів) водопроводу, каналізації і центрального опалення; не можна залишати без догляду ввімкнені в електричну мережу праску, сушарку, електроплитку, електрокамін та інші нагрівальні електроприлади.4. Правила поведінки при користуванні побутовими електроприладами:

Фото без опису

Правила поведінки при виявленні обірваного електричного проводу: якщо Ви бачите обірваний електропровід, слід негайно виставити охорону біля місця обриву для запобігання наближення до проводу людей або худоби. Повідомити про обрив у район електромереж; необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на гіллях дерев або звисає з опори; якщо Ви потрапили у зону ближче 8 метрів від місця дотику обірваного проводу до землі то необхідно пам’ятати про небезпеку напруги кроку – напруги між двома точками землі розташованими на відстані кроку одна від одної та зумовленої розтіканням струму замикання на землю у разі одночасного доторкання до них ногами людини; щоб уберегти себе, виходити з небезпечної зони від обірваного проводу слід дуже обережно: пересуваючи ступні ніг по землі й не відриваючи їх одну від одної. Не можна бігти, робити широкі кроки або відривати ноги від землі.

Фото без опису

Правила надання допомоги при ураженні електричним струмом: якнайшвидше звільнити потерпілого від дії струму (вимкнути рубильник або викрутити запобіжник, вимкнути струмоведучі, мережу живлення.); сухою палкою відкинути від потерпілого провід, який знаходиться під напругою, відтягнути потерпілого від електричних проводів, від струмопровідних частин установки. Слід користуватися гумовими рукавичками або намотати на руку шарф. прогумований плащ і т.п. Рекомендується стати на ізольований предмет (на суху дошку, на згорток сухого спецодягу); якщо потерпілий при свідомості, його кладуть у зручне положення, накривають теплим покривалом і залишають у стані спокою до прибуття лікаря; якщо після звільнення потерпілого від дії струму він не дихає, то потрібно негайно приступити до штучного дихання і непрямого (зовнішнього) масажу серця. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь