A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Заболотцівська сільська рада повідомляє про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту містобудівної документації – детального плану території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки

Дата: 30.09.2021 15:53
Кількість переглядів: 1227

Заболотцівська сільська рада  повідомляє про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної  оцінки проєкту містобудівної документації – детального плану території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061), площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів, вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області.         
          Громадське обговорення вищевказаної заяви буде проводитись з 30 вересня 2021 року по 15 жовтня 2021 року.

          Пропозиції  громадськості подаються у письмовій формі у вказаний строк до Заболотцівської сільської ради:

         

80630, Львівська область, Золочівський район, с. Заболотці,

 вул. Шевченка, 12.

Адреса електронної пошти: info@zabolotcivska-gromada.gov.ua

Телефон:  03266-36334

Офіційний веб-сайт: https://zabolotcivska-gromada.gov.ua/

 

 

ЗАЯВА

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

детального плану території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061),

площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів,

вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області

 

Загальні положення:

 

Замовник СЕО Заболотцівська сільська рада:

80630, Львівська область, Золочівський район, с. Заболотці, вул. Шевченка, 12.

 

Вид  та основні цілі документа державного планування:

Детальний план території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061), площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів, вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області є містобудівною документацією, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Детальний план території розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції, та підлягає стратегічній екологічній оцінці.

При розробленні  детального плану території  враховується генеральний план населеного пункту, показники економічного, демографічного, екологічного, соціального розвитку відповідної території, програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження  нерухомих об’єктів культурної спадщини та пам’яток археології, чинна містобудівна документація на місцевому рівні та проєктна документація, інформація земельного кадастру, заяви щодо забудови та іншого використання території.

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» детальний план території визначає:

  • принципи планувально-просторової організації забудови;
  • червоні лінії та лінії регулювання забудови;
  • функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;
  • містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;
  • потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;
  • доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;
  • черговість та обсяги інженерної підготовки території;
  • систему інженерних мереж;
  • порядок організації транспортного і пішохідного руху;
  • порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;
  • межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).

Для об’єктів господарської діяльності важливим є визначення класу небезпеки та встановлення розміру санітарно-захисної зони.

 

    У даному проєкті детального плану території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061), площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів, вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області опрацьовано територію площею 3,8000 га. Площа земельних ділянок, щодо яких  здійснюється детальне планування, складає:

  • А - 0,1424 га;
  • Б - 0,419 га.

 

Характеристика поточного стану довкілля:

Село Ясенів лежить на території Львівської западини, на поверхні якої залягають мезозойські відклади (крейда, мергелі, вапняки). Це місцевість, багата на підземні води, з розгалуженою мережею річок. Клімат - м'який і досить вологий, атлантично-континентальний, характеризується високою вологістю, м'якими зимами з частими потеплінням, помірно теплим непосушливим літом, формується переважно під впливом Атлантичного океану (що виявляється у значній кількості опадів та швидкій зміні погоди), а також континентальних повітряних мас.   Більшість ґрунтів - чорноземні та перегнійно-карбонатні.

З північно-західної  сторони земельна ділянка (А), щодо якої здійснюється детальне планування, обмежена червоними лініями вул. Бродівська, із північно-східної сторони - червоними лініями проєктованої вулиці, із південно-східної сторони – земельною ділянкою (Б), щодо якої здійснюється зміна цільового призначення, землями Заболотцівської сільської ради та землями для ведення особистих селянських господарств, із південно-західної сторони – землями Заболотцівської сільської ради. З північно-західної  сторони земельна ділянка (Б), щодо якої здійснюється зміна цільового призначення обмежена земельною ділянкою (А), щодо якої здійснюється детальне планування, із північно-східної сторони – землями для ведення особистого селянського господарства, із південно-східної сторони – землями для ведення особистого селянського господарства, із південно-західної сторони – землями Заболотцівської сільської ради.

    Існуюче використання земельної ділянки (А), щодо якої здійснюється детальне планування, – Для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій; Для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій (кадастровий номер – 4620388800:12:003:0046). Існуюче використання земельної ділянки (Б), щодо якої здійснюється зміна цільового призначення,  – Для ведення особистого селянського господарства  (кадастровий номер – 4620388800:12:003:0061).     

    На території опрацювання проходить лінія електропередач потужністю 10кВ, кабелі зв’язку. Відомості про інші інженерні мережі, які можливо підведені до ділянки проєктування, відсутні. Інші інженерні мережі відсутні. Відомості щодо розміщення об’єкта у межах зон охорони пам’яток культурної спадщини – відсутні.

В межах земельної ділянки (А), щодо якої здійснюється детальне планування, знаходиться операторна АЗС, яка перебуває в стані реконструкції, навіс над ПРК, паливороздавальні колонки, резервуари ПММ, стаціонарний заправник газу. В межах земельної ділянки (Б), щодо якої здійснюється зміна цільового призначення, відсутня забудова.

В цілому стан навколишнього середовища на території проєктування можна характеризувати як добрий.

Обсяг стратегічної екологічної оцінки визначається переліком основних екологічних проблем наявних на території,  де розміщується ділянка, що проєктується.

Основні екологічні проблеми території опрацювання:

Основні виявлені та потенційні екологічні проблеми

на території села Ясенів:

 

Екологічна сфера

Екологічна проблема

Атмосферне повітря

Забруднення  атмосферного повітря автотранспортом.

Промислове забруднення атмосферного повітря.

Водні ресурси

Забруднення місцевих водойм.

Здоров’я населення

Якість питної води.

Вплив забрудненого повітря на здоров’я населення.

Поводження з відходами

Відсутність роздільного збору ТПВ. Локальні несанкціоновані сміттєзвалища.

Грунти та надра

Забруднення грунтів хімічними речовинами.

Забруднення грунтів відходами виробництва.

 

Цілі охорони довкілля:*

 

Сфери охорони довкілля

Основні екологічні проблеми, повязані із проєктом ДДП

Стратегічні цілі інших актів законодавства, які мають відношення до виявлених проблем

  • Атмосферне повітря
  • Вплив автотранспорту та промисловості на стан повітря
  • Зменшення викидів шкідливих речовин
  • Водні ресурси
  • Забруднення місцевих водойм
  • Захист природних вод від  негативного впливу
  • Раціональне управління водними ресурсами
  • Захист підземних вод та доведення якості колодязної води до санітарних норм
  • Поводження з відходами
  • Відсутність роздільного збору ТПВ
  • Локальні несанкціоновані сміттєзвалища
  • Організація роздільного збору сміття
  • Зменшення небезпечних властивостей промислових відходів
  • Застосування

інноваційного одержання сировини або готової продукції з відходів виробництва та побутових відходів

  • Ґрунти та надра
  • Забруднення грунтів хімічними речовинами
  • Забруднення грунтів відходами виробництва
  • Організація раціонального використання забруднених земель
  • Застосовання меліоративних, агрономічних, селекційних заходів

*відповідно до екологічних проблем території опрацювання.

Перелік та обсяг інформації для проведення СЕО:

Для розроблення СЕО передбачається використовувати наступну інформацію:

  • доповіді про стан довкілля;
  • статистичну інформацію;
  • лабораторні дослідження стану довкілля;
  • дані моніторингу стану довкілля;
  • оцінку впливу на довкілля планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля;
  • пропозиції щодо зміни існуючого функціонального використання території.

Перелік та характеристика потенційних джерел впливу на довкілля, а також можливих меж зон впливу від них:

Основні фактори впливу на довкілля, пов’язані із розробленням детального плану території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061), площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів, вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області:

  • ймовірне зниження якості атмосферного повітря через діяльність проєктованого об’єкту;
  • забруднення навколишнього середовища промисловими та побутовими відходами;
  • хімічне забруднення довкілля;
  • фізичний вплив (шум, вібрація тощо);
  • соціальний вплив (умови праці та/чи побуту, цивільний захист тощо);
  • техногенна та/чи антропогенна дія на поверхневі, підземні води та  ґрунти.

Загалом АЗС є об’єктами, що становлять потенційну загрозу навколишньому природному середовищу. Основними можливими джерелами забруднення довкілля від роботи АЗС є випадкові або аварійні розливи палива, випаровування нафтопродуктів під час зберігання в резервуарах та заправки транспортних засобів тощо.

Існуюча АЗС працює з використанням безпечних технологій зберігання нафтопродуктів та палива. Крім реконструкції автозаправної станції на земельній ділянці (А) для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій (кадастровий номер – 4620388800:12:003:0046) та зміни цільового призначення земельної ділянки (Б) (кадастровий номер – 4620388800:12:003:0061) із земель для ведення особистого селянського господарства в землі для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій та будівництва на ній будівлі операторної інших видів використання території не передбачено. Передбачається також приведення до нормативних показників існуючої вулиці.

Вплив  транскордонних екологічних  наслідків проєктованого об’єкту на інші держави відсутній.

 

Розгляд виправданих альтернатив, у тому числі, якщо документ державного планування не буде затверджено:

 

У контексті СЕО детального плану території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061), площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів, вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області альтернативних варіантів не передбачається у зв’язку з неможливістю перенесення даної діяльності на будь-яку іншу територію.

В межах детального плану території знаходиться існуюча автомобільна заправна станція, реконструкція якої відбувається в даний час. Параметри кожного проєктного об’єкту у випадку відхилення від рішення детального плану території (допускається уточнення контуру забудови, благоустрою) визначаються ескізними намірами забудови та містобудівними розрахунками з відповідною ув’язкою з рішенням ДПТ. У випадку необхідності, у затверджений ДПТ можуть бути внесені зміни у встановленому чинним законодавством  порядку.

 

Заходи для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків для довкілля:

Проєктом не передбачено розміщення на території ДПТ об’єктів, що можуть здійснювати негативний вплив на умови перебування на ділянці ДПТ.

    Інженерна підготовка території виконується з метою покращення санітарно-гігієнічних умов функціонування будівель і включає вертикальне планування для відводу поверхневих вод, інженерний захист від підтоплення.

Вертикальне планування території забезпечуватиме допустимі для руху транспорту і пішоходів ухили на під’їздах з раціональним балансом земляних робіт, таким чином, щоб розміщення земляних мас не викликало зсувні та посадочні явища, порушення режиму ґрунтових вод. Підземний простір використовуватиметься для прокладання інженерних мереж (на перспективу).

          Для посилення безпеки людей у разі надзвичайних ситуацій на містобудівній документації наносять обмеження забудови — жовті лінії (лінії обмеження зон можливих завалів будівель і споруд, розміщених вздовж магістральних вулиць,  якими проводиться евакуація населення в особливий період та підтримується транспортне забезпечення виконання рятувальних і невідкладних аварійно-відновлювальних робіт).

Для забезпечення пожежної безпеки реконструйованої забудови містобудівною документацією передбачається використання існуючого пожежного депо, яке обслуговує с. Ясенів, що розташоване в с. Заболотці. Протипожежне водопостачання при відсутності кільцевих мереж може здійснюватися з пожежних резервуарів протипожежного запасу води, розміщених на території проєктування, та відкритих водойм в с. Ясенів.

При проєктуванні даного ДПТ передбачено належний благоустрій території, зокрема благоустрій проїздів та доріжок.

 

Пропозиції щодо структури та змісту звіту про СЕО:

  • Основні цілі детального плану території, його зв’язок з іншими документами державного планування.
  • Характеристика стану довкілля, умов життєдіяльності населення та стану його здоров’я на територіях, які ймовірно зазнають впливу (за адміністративними даними, статистичною інформацією та результатами досліджень).
  • Екологічні проблеми, в тому числі ризики впливу на здоров’я населення, які стосуються  детального плану території.
  • Зобов’язання  у сфері охорони  довкілля, у тому числі пов’язані із запобіганням  негативного впливу на здоров’я населення.
  • Заходи, які передбачається вжити  для запобігання, зменшення та пом’якшення  негативних наслідків виконання детального плану території.
  • Обгрунтування вибору  виправданих альтернатив.
  • Заходи, передбачені  для здійснення моніторингу  наслідків виконання детального плану території для  довкілля.
  • Резюме нетехнічного характеру інформації.

Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції:

Заболотцівська сільська рада:

80630, Львівська область, Золочівський район, с. Заболотці, вул. Шевченка, 12.

Адреса електронної пошти: info@zabolotcivska-gromada.gov.ua

Телефон:  03266-36334

 

Строки подання зауважень і пропозицій:

 

Відповідно  до ст. 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» - 15 днів з дня отримання  заяви про визначення обсягу  стратегічної екологічної оцінки  детального плану території щодо  зміни  цільового призначення  земельної  ділянки (кадастровий  номер 4620388800:12:003:0061), площею 0,0419 га для ведення особистого селянського господарства на 12.11 – для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу і реконструкції АЗС на земельній ділянці (кадастровий номер 4620388800:12:003:0046), площею 0,1424 га, на території села Ясенів, вул. Бродівська, 37 Бродівського району Львівської області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь