A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

ПОРАДИ ТИМ, ХТО ЗБИРАЄТЬСЯ ІХАТИ ЗА КОРДОН

Дата: 06.08.2020 21:23
Кількість переглядів: 1035

 

 

Фото без опису

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми  у Бродівській районній філії Львівського обласного центру зайнятості проводяться інформаційні вебінари на тему «Ризики нелегальної трудової міграції» з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо проблем торгівлі людьми . На вебінарах висвітлюються питання трудової міграції, її види та причини.  Доноситься інформація про хибні стереотипи відносно торгівлі людьми та потерпілих осіб ,схеми шахрайства у роботі фірм-посередників . Обговорюються загальні правила безпечних подорожей за кордон.

ПОРАДИ ТИМ, ХТО ЗБИРАЄТЬСЯ ІХАТИ ЗА КОРДОН

 

1. Закордонний паспорт, візу та проїзні документи оформляйте та сплачуйте особисто. Це не дасть можливості торгівцям людьми втягнути Вас у боргову кабалу або вчинити злочин стосовно інших осіб за Вашими документами.

2. Торгівці людьми можуть ввести Вас в оману, використовуючи:

  • різного роду фірми з посередництва в працевлаштуванні за кордоном,
  • туристичні, шлюбні та  модельні агенції, служби знайомств, агенції шоу-бізнесу;
  • оголошення, рекламу в засобах масової інформації та комп'ютерній мережі Інтернет. Не реагуйте на такі, які не відповідають вимогам законодавства (не вказано повну назву фірми, її адресу, номер ліцензії та орган ліцензування, що її видав).
  • незнайомих людей, а часом, навіть, Ваших родичів, знайомих, друзів, сусідів або колег по роботі чи навчанню.

3. Переговори про навчання, працевлаштування, туристичні подорожі чи шлюб не ведіть наодинці з агентом. Запросіть із собою свою довірену особу (це може бути хтось із Ваших близьких). З'ясуйте у агента фірми чи підприємця наявність ліцензії на посередництво в працевлаштуванні за кордоном.

4. З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір (контракт), складений зрозумілою для Вас мовою. Такий договір укладається у двох примірниках, один з яких залишається у Вас. Не здійснюйте оплат за посередництво в працевлаштуванні.

5. Для виїзду за кордон з метою легального працевлаштування необхідно отримати трудову візу. Працевлаштування за туристичною чи гостьовою візою може закінчитися для Вас нелегальним положенням, експлуатацією, ув'язненням та принизливою депортацією.

6. Термін перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не користуйтесь послугами незнайомих осіб, які пропонують Вам послуги щодо подовження цього терміну.

7. За жодних обставин нікому не довіряйте документи, що засвідчують Вашу особу.

8. Залишіть рідним чи близьким копії свого паспорта громадянина України, закордонного паспорта, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних квитків та свою нещодавно зроблену фотографію. А також, номери телефонів роботодавця, знайомих за кордоном, посольства (консульства) України, та свої номер телефону і адресу, де Ви збираєтесь зупинитися.

9. Тримайте при собі, також, копії національного та закордонного паспортів.

Це значно спростить процедуру відновлення, в разі необхідності, документів на повернення в Україну.

10. Якщо Ви опинилися за межами України в скрутному становищі, звертайтеся на допомогу до посольства (консульства) України,  яке представлене в цій країні, або до Міністерства закордонних справ України. Ви також можете звернутися до громадських та  благодійних  організацій з проханням надати Вам допомогу.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь