A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Кошти Фонду під контролем

Дата: 14.07.2020 17:31
Кількість переглядів: 668

 

Попри всебічну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо прав та обов’язків клієнтів служби зайнятості, яку проводять фахівці Бродівської районної філії ЛОЦЗ, серед незайнятого населення та працедавців усе ж знаходяться порушники чинного законодавства.

Здебільшого трапляються випадки, коли визнані безробітними особи для призначення матеріального забезпечення подають недостовірні відомості про попередню трудову діяльність: приховують період тимчасової зайнятості або факт реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності, замовчують терміни виконання роботи чи надання  послуг за цивільно-правовим договором та ін. Також, розмір допомоги по безробіттю нараховується на основі даних про особу з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у яких, через неуважність або некомпетентність працівників бухгалтерських служб фірм і компаній, допущенні помилки.

Однак, все приховане завжди стає явним, а державні кошти знаходяться під пильним контролем фахівців служби зайнятості. Для цього й запроваджена робота щодо розслідування страхових випадків й здійснюються запобіжні заходи, аби матеріальне забезпечення по безробіттю було призначене виключно тим, хто має на нього право.

Не тільки у  період дії карантинну, але постійно, фахівці служби зайнятості попереджають кожного безробітного про необхідність своєчасного подання відомостей (у період карантину – засобами електронного зв’язку) про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг, а саме: про періоди зайнятості, працевлаштування, виконання робіт за договорами цивільно-правового характеру тощо, та, про передбачену законодавством відповідальність в разі виявлення недостовірних даних чи приховування інформації про працевлаштування, у тому числі на тимчасові роботи чи виконання разових робіт/послуг. Про це безробітний ознайомлюється на першому прийомі у центрі зайнятості й засвідчує це особистим підписом.

Залишається проблемою стягнення заборгованості з безробітних та роботодавців. Якщо боржники у визначений термін добровільно не перерахували отримані незаконним шляхом кошти, питання вирішується у судовому порядку, а це ще плюс додаткові витрати на оплату судового збору, які в переважній більшості лягають на плечі самого боржника.

Тому, будьте пильні!

 

#служба_зайнятості #допомога_з_безробіття #Бродівська_районна_філія_Львівського_обласного_центру_зайнятості 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь