Заболотцівська об'єднана територіальна громада
Львівська область, Золочівський район

Кошти Фонду під контролем

Дата: 14.07.2020 17:31
Кількість переглядів: 721

Фото без опису

 

Попри всебічну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо прав та обов’язків клієнтів служби зайнятості, яку проводять фахівці Бродівської районної філії ЛОЦЗ, серед незайнятого населення та працедавців усе ж знаходяться порушники чинного законодавства.

Здебільшого трапляються випадки, коли визнані безробітними особи для призначення матеріального забезпечення подають недостовірні відомості про попередню трудову діяльність: приховують період тимчасової зайнятості або факт реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності, замовчують терміни виконання роботи чи надання  послуг за цивільно-правовим договором та ін. Також, розмір допомоги по безробіттю нараховується на основі даних про особу з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у яких, через неуважність або некомпетентність працівників бухгалтерських служб фірм і компаній, допущенні помилки.

Однак, все приховане завжди стає явним, а державні кошти знаходяться під пильним контролем фахівців служби зайнятості. Для цього й запроваджена робота щодо розслідування страхових випадків й здійснюються запобіжні заходи, аби матеріальне забезпечення по безробіттю було призначене виключно тим, хто має на нього право.

Не тільки у  період дії карантинну, але постійно, фахівці служби зайнятості попереджають кожного безробітного про необхідність своєчасного подання відомостей (у період карантину – засобами електронного зв’язку) про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг, а саме: про періоди зайнятості, працевлаштування, виконання робіт за договорами цивільно-правового характеру тощо, та, про передбачену законодавством відповідальність в разі виявлення недостовірних даних чи приховування інформації про працевлаштування, у тому числі на тимчасові роботи чи виконання разових робіт/послуг. Про це безробітний ознайомлюється на першому прийомі у центрі зайнятості й засвідчує це особистим підписом.

Залишається проблемою стягнення заборгованості з безробітних та роботодавців. Якщо боржники у визначений термін добровільно не перерахували отримані незаконним шляхом кошти, питання вирішується у судовому порядку, а це ще плюс додаткові витрати на оплату судового збору, які в переважній більшості лягають на плечі самого боржника.

Тому, будьте пильні!

 

#служба_зайнятості #допомога_з_безробіття #Бродівська_районна_філія_Львівського_обласного_центру_зайнятості 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь